Slyck.com
 
Slyck Chatbox - And More

Newsgroups just stopped working

Discussion about the binary newsgroups and how to successfully participate in the file-exchange
Forum rules
PLEASE READ BEFORE POSTING: Slyck Forum Rules

Newsgroups just stopped working

Postby oceanlvr01 » Fri Feb 19, 2010 11:16 am

I have been using Newsgroups for years..but this one has me stumped.

Let me give you a little background to better explain the problem.
Using a Quad core PC with 8 gigs of ram.
Running Windows 7 Pro.
I have TWC..and I confirmed that my pipe is 7MB download last night after this problem started.
There also appears to be no issue with my ISP except I can not download any newsgroups files.
I have over a TB of available space to download to.

99.9% of the time I use Newsbin Pro.
I actually bought this so I have a valid copy.

I have also been using Newshosting for years.

Yesterday, my download just stopped working. The que is just sitting there and there is simply nothing downloading.
I have confirmed that it is not on Pause and I have also confirmed that speedlimit has not been set.
Also..I do not see any error codes.

I re-entered the key back in Newsbin Pro..thinking it may have gotten hosed up.

I contacted Newshosting who confirmed that they reported that they do not see any trouble with my account and that it should be working fine.
I tried to use Grabit to rule out Newsbin Pro...Grabit can not connect and download any newsgroup files either.
I should point out that Grabit had been set up last year and was working fine last time I used it.
I even signed up for an account of Astraweb today to see if the trouble is with Newshosting...despite what they told me.
Astraweb is not downloading either.


I am at a loss.
I can somewhat rule out Newsbin because Grabit is not working either.
I can somewhat rule out Newshosting as Astraweb is not working either.
Time Warner appears to be working OK and I have never had an issue with them on this in the past.

What the heck can be causing this?
oceanlvr01
 
Posts: 12
Joined: Fri May 16, 2003 3:15 am

Re: Newsgroups just stopped working

Postby stuckmoto » Fri Feb 19, 2010 11:23 am

Shot in the dark here.... using peer block?
You could try a remote dl from a friend who is on another ISP.
TWC has a bad reputation....
stuckmoto
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 22, 2008 9:09 am

Re: Newsgroups just stopped working

Postby oceanlvr01 » Fri Feb 19, 2010 11:30 am

I have never knowingly set up Peer Blocker. In fact, I know I had set some downloads in the am. They were working fine when I left for work. When I came home, about half were still sitting there waiting to download and all downloads had simply stopped.
I put in more and moved them to the top, restarted the programs, etc...nothing...
oceanlvr01
 
Posts: 12
Joined: Fri May 16, 2003 3:15 am

Re: Newsgroups just stopped working

Postby stuckmoto » Fri Feb 19, 2010 11:44 am

Hmmm well, I would troubleshoot down the line ruling out your ISP. Since you have good throughput, I would see if you can connect some where else. You have a laptop you can jump on wifi?
If you are using a router it might not be opening the correct port. Try going straight to your modem.
Next would be your puter... You could start simply be doing a system restore back a couple of days.
Check firewall status too.
stuckmoto
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 22, 2008 9:09 am

Re: Newsgroups just stopped working

Postby SleepyOne » Fri Feb 19, 2010 3:16 pm

Try one of the other ports and see if the result is the same.

For info on available ports, go here:

http://www.newshosting.com/en/newshosti ... mation.php

If you are currently using normal, try switching to SSL
Or if you are using SSL, try switching it off.

Try doing a traceroute to the server you are using, see if it gets all the way there.

Click on the Connections tab in NBP and see what actually happens when you try to download. Does it even connect? What does it say under "Last response" etc?
SleepyOne
 
Posts: 129
Joined: Fri May 12, 2006 1:22 pm

Re: Newsgroups just stopped working

Postby stuckmoto » Fri Feb 19, 2010 3:33 pm

Good point...usually set-it and forget-it...
SSL on a US server is the best bet.
stuckmoto
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 22, 2008 9:09 am

Re: Newsgroups just stopped working

Postby oceanlvr01 » Fri Feb 19, 2010 8:57 pm

I got it working again.
My best guess is an automatic update went wrong sometime yesterday.
I did try SSl and also confirmed that the system was working on another PC.

It started working again when I rolled my PC back.

Here's hoping it stays working..

Many thanks for the help. It made a huge difference.
oceanlvr01
 
Posts: 12
Joined: Fri May 16, 2003 3:15 am


Return to NewsGroups

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron
© 2001-2008 Slyck.com