Page 1 of 1

uTorrent broken

PostPosted: Wed Mar 19, 2008 12:24 pm
by HalOfBorg
My uTorrent v1.7.7 is broken. I launch it and it works fine, but after a few minutes it starts responding slower and slower. As in I select a torrent in it's list and it takes a couple of seconds to switch over to it.

Also, my internet connection slows to a crawl, even if uT is not DLing anything - at least as far as it shows me.

If I have it open with no torrents running, all is fine. It responds good and internet is fine.

I have tried uninstalling it and re-installing it. It's uninstaller deleted it's folder. If I try to re-install it it just opens - with my old settings and torrents intact. :pissedoff:

Re: uTorrent broken

PostPosted: Wed Mar 19, 2008 2:23 pm
by zbeast
Sounds like a packetshaper is running on your connection.
thats the same type of profile that you would get if you have a Packeteer packet shaper playing
with your connection.

Re: uTorrent broken

PostPosted: Wed Mar 19, 2008 2:34 pm
by Fartingbob
Yes, sounds like your ISP / network admin probably dumped a great pile of "Fuck you" on your connection. Try the forced encryption option.
Does it happen with Az, bitcomet etc, or just uTorrent?

Re: uTorrent broken

PostPosted: Wed Mar 19, 2008 3:10 pm
by HalOfBorg
I only have uT at the moment, will look into others.

I always run forced encryption.



If ISP is messing with BT, how would that slow down uTorrent's operation - switching screens/options, minimizing/restoring. Stuff like that. The program ITSELF seems to be running slow. And even after shut off uT, internet is still slow as hell. Until I reboot PC.

I always use the same port. Changing might help?

Re: uTorrent broken

PostPosted: Wed Mar 19, 2008 4:32 pm
by KingGeorge
Upgrade to 1.8 beta and make sure to install teredo tunneling support if your going to stick with UT. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=31998

Re: uTorrent broken

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 8:08 am
by HalOfBorg
UPDATE

I DLd Azureus last night and set it up this morning. It seems to work fine.

I've been DLing with it for about ten minutes and all is well. uT would start the PC crawling in a minute or so.

The only thing I can't get to work is the speed test. Port tests are all OK, and it's DLing OK, so I don't care.

I even was able to load my uT incompletes, so I didn't lose any time. :)

Re: uTorrent broken

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 10:46 am
by multivariable
KingGeorge wrote:Upgrade to 1.8 beta and make sure to install teredo tunneling support if your going to stick with UT. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=31998

Go back to the safe version 1.6 that still works perfectly well.

Re: uTorrent broken

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 6:36 pm
by LANjackal
multivariable wrote:
KingGeorge wrote:Upgrade to 1.8 beta and make sure to install teredo tunneling support if your going to stick with UT. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=31998

Go back to the safe version 1.6 that still works perfectly well.
You're joking, right?

Re: uTorrent broken

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 6:50 pm
by NocturnalVagabond
multivariable wrote:Go back to the safe version 1.6 that still works perfectly well.

HUH??
I can't get 1.6 to work reliably anymore - trackers stop responding after 15 minutes or so. Using 1.7 this doesn't happen.
If you are still using 1.6 multi I suggest you try a newer version, you might find what you think is working fine can work a helluva lot better :)

KingGeorge wrote:Upgrade to 1.8 beta and make sure to install teredo tunneling support if your going to stick with UT. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=31998

Umm... LOL
Don't try to give Hal a link to the uT forums... he's not exactly welcome over there :lol: :wink:

Re: uTorrent broken

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 7:27 pm
by MrFredPFL
NocturnalVagabond wrote:
KingGeorge wrote:Upgrade to 1.8 beta and make sure to install teredo tunneling support if your going to stick with UT. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=31998

Umm... LOL
Don't try to give Hal a link to the uT forums... he's not exactly welcome over there :lol: :wink:


:lookup: :mrgreen:

Re: uTorrent broken

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 9:38 pm
by HalOfBorg
NocturnalVagabond wrote:Don't try to give Hal a link to the uT forums... he's not exactly welcome over there :lol: :wink:


:lookup: :lookup:

Yeh - the ban IS still in effect - but just from my work IP and http://www.hidemyass.com/ works fine if I need it there. :wink:

And, as for the reason, the 'utorrent.exe' we DL from then is JUST an ordinary program. Except, now that I used the uninstaller in my c:\program files\utorrent folder to uninstall uT, If I try to re-install it, uT just opens and runs - using my old settings and with my torrents still intact.

Like any normal program that won't let me uninstall/re-install. I SUPPOSE I could just make a new folder and copy it in, but I'm one lazy banned A-Hole. :nopity:

And YES - that is all I'm saying on the matter, don't wanna open that all up again.

Re: uTorrent broken

PostPosted: Thu Mar 20, 2008 9:59 pm
by DarkStorm
HalOfBorg wrote:And, as for the reason, the 'utorrent.exe' we DL from then is JUST an ordinary program. Except, now that I used the uninstaller in my c:\program files\utorrent folder to uninstall uT, If I try to re-install it, uT just opens and runs - using my old settings and with my torrents still intact.


Utorrent's settings and such can be found by pasting this into start/run "%AppData%\uTorrent"
Without quotes. Then you can delete your settings file, and anything else you like.

Re: uTorrent broken

PostPosted: Fri Mar 21, 2008 7:58 am
by HalOfBorg
Thanks. Folder empty now. :)