Slyck.com
 
Slyck Chatbox - And More

Kad's persistent loss...

Discussion about the eMule program
Forum rules
PLEASE READ BEFORE POSTING: Slyck Forum Rules

Kad's persistent loss...

Postby Ratt » Fri Dec 22, 2006 12:21 pm

Is it just me, or is it increasingly difficult to get Kad to stay connected on its own? I have to bootstrap manually about once a day now to keep things running.

And it's not like my connection is unreliable. I get a new IP every 32 hours, but none of it seems to bother the servers, which never fail to reconnect on their own.

Is this a known issue with Kad, or is it just me, is what I'd love to know.
User avatar
Ratt
 
Posts: 951
Joined: Sun Mar 28, 2004 1:50 pm

Postby qm2003 » Fri Dec 22, 2006 12:29 pm

Be assured, it is just you. :lol:

Feel free to visit the emule support forum for help:
http://forum.emule-project.net/
How to setup Emule. A small checklist Schmu's MuleDoc
P2P is not piracy, it's marketing. In fact, if your music or movie is NOT being downloaded, you should be WORRIED !
If you can't even give it away for free, how do you expect to sell it, stupid ?
qm2003
 
Posts: 852
Joined: Fri Sep 02, 2005 8:11 am

Postby Ratt » Fri Dec 22, 2006 2:15 pm

qm2003 wrote:Be assured, it is just you.


That's a start. But it means the Emule board won't be able to help me either, so I'll just let it go.
User avatar
Ratt
 
Posts: 951
Joined: Sun Mar 28, 2004 1:50 pm

Postby JunqueMan » Fri Dec 22, 2006 2:21 pm

I have no problem with Kad connecting or staying connected.

Junque Man
"Pass me another cold Pawtucket Patriot..."
User avatar
JunqueMan
 
Posts: 2727
Joined: Fri Feb 18, 2005 4:27 pm
Location: The Drunken Clam

Postby IceCube » Fri Dec 22, 2006 6:22 pm

Yeah, that's strange. I don't have this problem either :?

It's unfortunate because I wouldn't know how to help. Yeah, I suggest asking in the eMule forums if you don't get your answer here.

waits for Unbiased_Opinion, Andu, LordPake, or a few others to try and solve the problem first?
User avatar
IceCube
 
Posts: 17079
Joined: Tue Jun 14, 2005 5:31 pm
Location: Igloo Country?

Postby Andu » Fri Dec 22, 2006 7:03 pm

Does your connection die for a long period of time before you reconnect?
User avatar
Andu
 
Posts: 875
Joined: Mon Jul 04, 2005 1:12 pm

Postby IneptVagrant » Sat Dec 23, 2006 12:08 am

I would think you're just making more connections then your router can handle/remember. my 2 cents.
IneptVagrant
 
Posts: 1247
Joined: Tue Nov 15, 2005 5:07 am
Location: close the world . . . . . . . . . . . . . . txEn eht nepO

Postby zim » Sat Dec 23, 2006 12:39 am

Comment removed

That was completely uncalled for zim!

Try to show a little less arrogance towards others here please!

HC
User avatar
zim
 
Posts: 5776
Joined: Wed Apr 20, 2005 10:01 am

Postby lordfoul » Sat Dec 23, 2006 2:14 am

If you have Universal Plug and Play enabled in your router try disabling it and manually forwarding your ports. This does solve your problem in some instances. If your connection drop in and out then this may work if it just won't connect it may not.
E-Thug - Cause talking shit in person is dangerous.
User avatar
lordfoul
 
Posts: 2593
Joined: Tue Feb 17, 2004 11:44 pm

Postby Ratt » Sat Dec 23, 2006 6:43 am

The modem/router does take his sweet time reconnecting (like a few minutes), yes. That's the fault of my provider and (judging from the experiences of fellow users at same provider) can't be improved.

I don't think it's the number of connections in Emule, because I rarely download/share popular files, nor many files simultaneously.

Universal Plug and Play: not enabled as far as I know but I'll check.

Thanks for the input guys; it's not a huge issue though. The main thing I wanted to know was whether it was in any way widespread.



EDITED: Removed zim's quote and reply - HC
User avatar
Ratt
 
Posts: 951
Joined: Sun Mar 28, 2004 1:50 pm


Return to eMule / kad

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

© 2001-2008 Slyck.com